Hockey oefeningen

Hockey training

31 maart 2023

Een goede hockey training is erg belangrijk voor ieder team en daarom ook voor de hockeyclub. De kwaliteit van de trainingen verschilt per trainer en per club, sommige clubs hebben het beter geregeld dan andere.

Kwalitatief goede hockey trainingen zijn belangrijk voor zowel de club als de teams. Hockeyclubs willen dat hun spelers het naar hun zin heb en hoog eindigen in hun competities. De spelers vinden het hoog eindigen in de competitie vooral belangrijk.

Goede hockey trainingen zorgen ervoor dat de kinderen hockey leuker gaan vinden en dat ze vaker zullen gaan hockeyen. Het is dan ook nog eens belangrijk voor het hockey plezier van de kinderen dat de trainingen van goede kwaliteit zijn.

Hoe geef je een goede training?

Wat is een goede hockey training? En hoe moet je die geven? Een goede hockey training is een training waarbij ieder kind in het team hockeyend wordt uitgedaagd. Je kunt iedereen uitdagen door de mensen die de oefening makkelijk vinden een extra taak te geven. Zij worden op deze manier ook extra uitgedaagd. 

Passen, kijken, dribbelen en afronden zijn erg belangrijk voor ieder hockeyteam, wanneer dit niet goed zit wordt de rest erg lastig. Het uitspelen van iemand moeten we natuurlijk ook niet vergeten, maar het liefst wordt dit passend gedaan. Oefeningen waarbij deze dingen belangrijk zijn kunnen op geen enkele training ontbreken. 

Een belangrijk onderdeel van training geven is de spelers/ teams motiveren. Er zijn soms spelers die de kantjes eraf willen lopen en als je dat laat doen volgen er meer. Een training kan dan uiteindelijk niet meer zo serieus worden genomen en dat wil je niet. 

Oefeningen tijdens de training

Een training moet zowel voor de aanval, middenveld en verdediging nuttig en interessant zijn. Een veel gebruikte locatie op het veld voor oefeningen is dan ook tussen de achterlijn en de 23-meterlijn. In en rond de cirkel moet zowel aanval, verdedigen en middenveld goed en met rust in hun hoofd kunnen hockeyen. 

Een oefening of een onderdeel van een oefening dat niet mag worden vergeten tijdens de training is het afronden op doel. Een keeper in het doel hebben is wel gewenst bij het afronden. 

Een training bij de E´tjes of A´tjes ziet er als het goed is heel anders uit. Het kan bij de E´tjes nog veel gericht zijn op de basis technieken nog beter onder de knie krijgen. Een training bij de A kun je heel interessant maken door er een spel element aan toe te voegen. 

Reactie plaatsen