Hockey oefeningen

Trainingsmateriaal

13 juni 2023

Tijdens hockey trainingen wordt er gebruik gemaakt van allerlei verschillende materialen. Je bent vast bekend met de standaard pionnen en hesjes, maar er worden nog veel meer dingen gebruikt.

Ballen kanon

Een van tofste dingen om een keer mee te trainen is het ballen kanon. Een ballen kanon kan ballen wegschieten tot wel 136 km/per uur. Je kunt de ballen richten met het ballen kanon zodat die ongeveer op dezelfde plek uit komt, maar waarvoor is dit nou goed?

Een lastige maar effectieve manier van scoren bij hockey is via de tip-in. Het wordt nog lastiger als de bal een stuiter heeft en dit kun je erg goed trainen met het ballen kanon. Wanneer je dit regelmatig traint zul je er zeker profijt van hebben in de wedstrijd.

Het ballen kanon kun je ook gebruiken om de keeper te trainen. Je kunt namelijk erg accuraat de bal mikken, dus kun je de keeper precies op maat trainen. Let wel op dat het ook leuk blijft voor de keeper, want een ballen kanon kan ballen erg hard wegschieten.

Lacrosse stick

Lacrosse is een hele andere sport dan hockey, maar je kunt hun sticks wel gebruiken voor bijvoorbeeld een keepers training. Een Lacrosse stick heeft een net aan het uiteinde waarin je een bal kan leggen en deze kun je vervolgens weggooien.

Het stick zorgt ervoor dat je de bal heel erg geplaatst kan gooien. Je kunt op deze manier keepers beter maken in specifieke reddingen.

Crazy catch

De crazy catch is een benaming voor een constructie die de bal terug kaatst wanneer de bal erin wordt gespeeld. Je moet de bal hoog in het net spelen en de bal stuitert terug uit het net, zie het als een trampoline voor een hockeybal.

De crazy catch kan de aannamen en het reactievermogen verbeteren van de spelers. Je weet namelijk niet precies hoe de bal terug zal kaatsen wanneer je hem erin speelt.

Banden

Banden worden ook wel vaker gebruikt bij hockeytrainingen en dan niet alleen voor loop oefeningen. We praten hier over gewone autobanden en je kunt hier leuke oefeningen mee verzinnen.

Je kunt bijvoorbeeld een pass moeten geven door de band heen, dit zorgt ervoor dat je de bal hoog leert te spelen net onder iemands knie. Een bal als deze kan moeilijk onderschept worden en kan daarom ook zeker effectief zijn op kleinere afstanden.

Reactie plaatsen