hockeystick

Hockey slag

13 juni 2023

Slaan is bij hockey een van de meest gebruikte afrond technieken, maar wat is het precies? De naam zegt het eigenlijk al je slaat bij deze techniek tegen de bal, maar het is niet zo makkelijk als dat je denkt.

Wanneer slaan bij hockey?

Je kunt beter pushen of flatsen dan slaan, maar wanneer is het dan wel handig? Stel je staat tijdens een wedstrijd op de kopcirkel van de tegenstander en je krijgt de ruimte, dan moet je altijd slaan.

Het gebeurd ook vaker dat de bal wordt geslagen door degene die de bal achterin uit neemt. Ze kunnen op deze manier een hele grote afstand overbruggen, omdat slaan simpelweg de hardste manier is om de bal te spelen.

Het is niet slim om de bal te slaan als iemand relatief dichtbij staat. Je kunt dan beter pushen. Je zou eens een wedstrijd van het hoogste niveau moeten kijken. Ze slaan namelijk bijna nooit de bal, omdat flatsen veel gerichter is.

Hoe moet je slaan?

Er wordt tijdens de trainingen bij hockey vaak veel geslagen bij de afrond oefeningen. Slaan doe je met twee handen boven aan je stick, terwijl je met je linkerbeen voor staat. Je moet vervolgens je stick tot ongeveer schouder hoogte naar achterhalen aan de rechterkant van je lichaam.

Je zult vervolgens je stick zo snel mogelijk naar de bal toe laten bewegen en deze raken. Je wilt de bal in het midden raken en een beetje over de bal heen leunen wanneer je laag wilt slaan. Het is daarnaast ook belangrijk dat je in je stick knijpt wanneer je de bal raakt.

Je kunt ook hoog slaan, dit wil je eigenlijk alleen doen wanneer je op doel slaat. Je moet daarvoor iets naar achter leunen en je stick een beetje schuin houden. Het zal veel oefenen worden voordat je de bal altijd precies slaat waar je hem wilt hebben.

Reactie plaatsen