hockey passes

Hockey flats

13 juni 2023

Je gebruikt heel vaak de flats tijdens het hockeyen. Flatsen is naast pushen misschien wel een van de betrouwbaarste passes, tenminste voor de meeste spelers. De bal is namelijk relatief makkelijk te richten met een flats.

De flats wordt meestal meer gebruikt in een wedstrijd dan bijvoorbeeld de slag. Flatsen gaat vaak net iets sneller en is een stuk gerichter, dus geef je een voorzet gebruik je flats.

Wat is de flats

Flatsen is een bijzonder soort techniek waar de snelheid ook voor een groot gedeelte uit je polsen komt. Je houdt bij een flats je handen bij elkaar en je houdt ze dichter bij de grond, dit zorgt ervoor dat je de bal goed kan raken met veel snelheid.

Je staat met je linker voet voor en beugt door je rug. Je haalt je stick rechts van je lichaam naar achter en beweegt dan met je stick over de grond naar de bal toe. Probeer dit eerst een paar keer als je nog niet de flats kan en je zult op den duur vanzelf door hebben hoe je precies moet richten.

Je kunt de bal naast over de grond flatsen ook met een stuiter spelen. Het enige wat je daarvoor moet doen is je stick een stukje schuinhouden dit zorgt er al voor dat de bal omhoog gaat.

Verschillende flatsen

Je hebt verschillende soorten flatsen net zoals je dat bij andere pass- en scoortechnieken hebt. Eén van deze technieken is de kapflats. Een techniek die niet veel wordt gebruikt, maar wanneer die in een wedstrijd wordt gebruikt ziet het er geweldig uit.

De kapflats zorgt ervoor dat je de bal over iemand of meerdere spelers heen kunt spelen. Je houdt je stick dan zo schuin dat de bal door de lucht vliegt, met een boogje. Een goede kapflats kan dus geweldig werken wanneer er bijvoorbeeld een keeper uit komt lopen.

We hebben daarnaast ook nog de schijnflats. Je laat het hierbij lijken dat je de bal ergens anders heen speelt dan dat je doet. Je kunt hiermee grote kansen creëren, tenminste als je het goed kan. Je moet er wel voor zorgen dat je team genoten er niet in trappen, want dan is er niemand om de bal aan te nemen. 

 

Reactie plaatsen