Hockey keeper

Keeperspak hockey

Een goed keeperspak is voor iedere keeper bij hockey erg belangrijk. Ze moeten namelijk hockeyballen tegenhouden die erg hard zijn. De hockeyballen worden ook nog eens met hoge snelheden op doel geslagen. Je wilt daarom als je in het doel staat uitgerust zijn met een goede bescherming.

Keeperspakken worden gemaakt van verschillende materialen en in verschillende groottes. De kwaliteit van het materiaal waarvan het keeperspak is gemaakt is van groot belang. Een kwalitatief goed pak absorbeert de impact van het pak.

De verschillende onderdelen

Een keeperspak bestaat uit veel verschillende onderdelen, die ieder andere lichaamsdelen beschermen. Het gehele lichaam moet bijna beschermd worden bij de keeper. Ze mogen namelijk de bal met hun hele lichaam tegenhouden.

We zullen onderaan bij de voeten beginnen. De keeper draagt net als de veldspelers hockeyschoenen, maar daar omheen heeft hij of zij klompen. Klompen geven bescherming rondom de gehele voet, zodat de keeper de hockeybal gewoon weg kan trappen.

Legguards worden meestal samen met de klompen aangeschaft. Ze moeten namelijk goed op elkaar aansluiten voor de optimale bescherming. De legguards beschermen de scheenbenen, knieën en een gedeelte van de bovenbenen. Ze beschermen alleen de voorkant van je been. De kuiten van de keeper zijn dus niet beschermd, maar gelukkig hoeft de keeper ook niet met zijn rug naar de spelers te staan.

De bovenbenen worden beschermd door de keepersbroek. De keepersbroek is een soort korte broek met daarin bescherming die de impact van de bal gedeeltelijk absorbeert. Er zit onder de keepersbroek ook een tok, die het kruis beschermen.

Het bovenlichaam wordt beschermd door een bodyprotector. De bodyprotector beschermt de buik, borstkas en schouder. De keeper heeft geen bescherming op zijn rug, dus hij of zij moet zich niet omdraaien als er een bal wordt geslagen. Een keeper draagt over de bodyprotector vaak een keepershirt.

De keeper probeert de bal voornamelijk tegen te houden met zijn benen, voeten of handen. De handen worden daarom beschermd met twee handschoenen, die er ieder anders uitzien. Eén handschoen heeft ruimte om je stick door de handschoen te doen en de ander heeft dat niet.

Een keeper duikt ook bij hockey en krijgt natuurlijk ook wel eens ballen waar, die ze niet wilt hebben. De ellebogen worden daarom ook beschermd door elleboogbeschermers. Ze worden beschermd voor schuren van het veld en de impact van de bal.

De laatste en misschien wel één van de belangrijkste beschermers van de keeper is de helm. De helm beschermt het hoofd van de keeper geheel rondom, zodat er geen bal tegen zijn of haar hoofd aan kan komen. De keeper kijkt uit de helm door een tralies, waar ook geen bal door heen past.

Reactie plaatsen