hockeybal

De Kookaburra Dimple Elite: de beste hockeybal ter wereld

Als hockeyer weet je dat een goede hockeybal van groot belang is voor een succesvolle wedstrijd. Er zijn veel verschillende soorten hockeyballen verkrijgbaar, maar er is één bal die er met kop en schouders bovenuit steekt: de Kookaburra Dimple Elite. In deze blog lees je waarom deze bal de beste hockeybal ter wereld is en wat deze bal zo speciaal maakt.

De beste bal ter wereld

De Kookaburra Dimple Elite is de enige hockeybal ter wereld die is goedgekeurd voor gebruik tijdens de Olympische Spelen. Het is dan ook geen verrassing dat deze bal de duurste hockeybal ter wereld is. Maar waarom is deze bal zo bijzonder? De bal is speciaal ontworpen voor watervelden en heeft kuiltjes aan de buitenkant die ervoor zorgen dat de bal sneller en zonder afwijking over het veld rolt. Dit type bal wordt een 'dimple bal' genoemd.

Hoe wordt de bal gemaakt?

De Kookaburra Dimple Elite onderscheidt zich van andere hockeyballen door de manier waarop de bal is gemaakt. De kern van de bal bestaat uit drie rubberen lagen met daaromheen een bal van kurk, die is omwikkeld met kamgaren. Daaromheen zit nog een laag van kurk en vervolgens wordt de bal bedekt met een PU coating. Al deze lagen samen zorgen voor de bijzondere eigenschappen van de bal en maken het de beste hockeybal ter wereld.

Waarvoor wordt de bal gebruikt?

De Kookaburra Dimple Elite wordt vooral gebruikt op het hoogste niveau van de sport, bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen en andere grote wedstrijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze bal ook bijna altijd wordt gebruikt tijdens grote toernooien en competities. De prijs van een enkele Kookaburra Dimple Elite bal is ongeveer €30,-, wat aanzienlijk hoger is dan de gemiddelde prijs van een hockeybal van €5,-.

Conclusie

De Kookaburra Dimple Elite is de beste hockeybal ter wereld vanwege zijn speciale ontwerp en de unieke combinatie van materialen waaruit de bal is opgebouwd. Hoewel de bal prijzig is, wordt deze toch veelvuldig gebruikt tijdens grote toernooien en wedstrijden op het hoogste niveau.

Reactie plaatsen