hockeytoernooi

Wat maakt een hockeytoernooi zo leuk?

De leukste dagen met je team beleef je tijdens een hockeytoernooi. Een dag lang met je vrienden van de hockey en andere leeftijdsgenoten hockeyen. Er worden wedstrijden gewonnen er wordt helaas ook nog wel eens verloren. Een hockeytoernooi is een dag vol gelach maar ook heel af en toe een traan. 

Het draait tijdens een hockeytoernooi niet alleen om hockey, maar vooral om plezier. Er gebeurd buiten het hockeyveld ook van alles. In de pauzes zijn er allerlei verschillende activiteiten en dat maakt het juist zo leuk.

Wat gebeurd er allemaal op een hockeytoernooi

Tijdens een hockeytoernooi wordt er natuurlijk gehockeyd. De meeste wedstrijden worden gespeeld in de poulefase van een toernooi. Er worden hierin vaak 4 a 5 wedstrijden gespeeld. De scores hiervan worden bijgehouden en uiteindelijk is er iemand eerste in de poule.

Het team dat eerste is geworden in de poule gaat tegen de eerste van een andere poule. Het kan zijn dat dit al de finale is, maar dat ligt aan hoeveel poules er in totaal zijn. De winnaar van de finale is de winnaar van het toernooi.

Hockeytoernooi goed voor de teamspirit

Een van de belangrijkste dingen van een hockeyteam is de groepsdynamiek en een hockeytoernooi draagt hier zeker aan bij. Een team moet veel dingen met elkaar doen en meemaken om een goede groepsdynamiek te hebben.

Een toernooi dag bestaat vaak uit veel emoties. Er wordt gewonnen en helaas ook weleens  verloren, maar dat zorgt er juist voor dat een team sterker wordt. Er kunnen discussies ontstaan onderling waar uiteindelijk weer om gelachen wordt. Een team wordt gevormd door dit soort momenten.

Reactie plaatsen