Olympische Spelen

Olympische Spelen Hockey

Hockey is een teamsport en werd voor het eerste gespeeld op de Olympische Spelen in 1908. De Olympische Spelen is door de jaren heen een aantal keren niet georganiseerd, dit door bijvoorbeeld wereld oorlogen. Hockey werd daarnaast in 1912 en 1924 ook niet beoefend op de Olympische Spelen.

De Olympische Spelen is afkomstig van het gelijknamige Griekse evenement in de oudheid. De moderne versie van de sportmanifestatie werd voor het eerst georganiseerd in 1896. Er worden op het toernooi verschillen sporten beoefend waaronder hockey.

Hockey wordt gespeeld op de Olympische Zomerspelen. Er is sinds 1924 namelijk een Zomer- en een Winterspelen. Er worden op de Zomerspelen talloze verschillende sporten beoefend, waaronder hockey. De Winterspelen wordt georganiseerd voor alle wintersporten, zoals ijshockey, schaatsen, skiën en snowboarden. 

Olympische Spelen Hockey mannen

De eerste keer dat hockey werd beoefend op de Olympische Spelen was in 1908. Engeland slaagde er toen in om met het goud naar huis te gaan. Er zijn in de hierop volgende jaren veel verschillende landen geweest die een keer goud hebben gewonnen.

Het land met de beste hockeymannen door de jaren heen is India. Ze hebben het voor elkaar gekregen om maar liefst 8 keer de gouden medaille binnen te slepen. India heeft het goud drie keer mogen ontvangen onder de naam Brits-Indië.

Olympische Spelen Hockey vrouwen

De vrouwen mochten voor het eerst deelnemen aan de Olympische Spelen voor hockey in 1980. De Nederlandse vrouwen waren niet bij de eerste editie van de Olympische Spelen hockey, maar waren in de hierop volgende jaren wel sterk aanwezig.

De Nederlandse vrouwen hebben op ongeveer ieder internationaal de hoogst haalbare prijzen binnen gesleept en zo ook op de Olympische Spelen. Ze hebben het voor elkaar gekregen om wel 4 keer het goud te behalen en deze prestatie maakt ze het beste vrouwen hockeyland op de Olympische Spelen.

 

Reactie plaatsen