Silver cup

De Silver cup bestaat sinds het seizoen 2016 – 2017 en is de bekercompetitie voor de heren en dames. De teams die deelnemen aan deze competitie zijn afkomstig van de 4e tot en met de 1e klasse.

De Silver cup is alleen voor teams die meedoen aan de reguliere competitie, dit kunnen alleen eerste teams zijn van een club. Een hockeyclub mag namelijk per categorie één team hebben wat meedoet aan de reguliere competitie. De andere teams spelen in de reserve klassen.

Hoe werkt de Silver cup

De wedstrijden van de Silver cup worden op vrijdagen gespeeld en de competitie duurt zo lang als je wint. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een knock-out systeem waarbij teams wanneer ze verliezen uit de competitie liggen.

De eerste tegenstander die je krijgt in de Silver cup competitie is regelmatig afkomstig uit dezelfde klasse en in dit geval bepaald de loting bij wie de wedstrijd wordt gespeeld. Het zal vaker in de competitie veel voorkomend zijn dat teams uit verschillende klassen tegen elkaar spelen. De wedstrijd wordt dan gespeeld bij het laagst spelende team tot en met de kwartfinales.

Het komt ook regelmatig voor dat een Silver cup wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Er wordt bij een gelijkspel zoals bij de play-offs en toernooien gebruik gemaakt van shootouts. De wedstrijd zal daardoor altijd een winnaar en een verliezer hebben.

De kwart-, halve- en finale worden gespeeld op een door de KNHB aangewezen complex. Het kan dus zo zijn dat dit een onafhankelijke locatie is.

Reactie plaatsen