Nederlands heren hockeyelftal

Pro League Hockey

De Hockey Pro League is een nieuw toernooi, dat nog geen 10 jaar bestaat. Het toernooi is de opvolger van de Champions Trophy en de Hockey World League, deze toernooien worden ook niet meer georganiseerd. Het toernooi wordt ook gebruikt voor de kwalificaties van onder andere het WK en de Olympische Spelen.

Hockey Pro League 2019

De Hockey Pro League wordt gespeeld met negen landen, die ieder komen om te winnen. De start van het toernooi ging niet zonder slag of stoot, maar de eerste editie heeft dan toch in 2019 plaats kunnen vinden.

In 2019 bij de start van het toernooi deed het mannenteam van India nog niet mee. Pakistan deed in plaats van hun mee aan het toernooi, maar nadat zij drie keer niet zijn komen opdagen werd India hun vervanger in 2020.

De eerste editie van het toernooi had nog de finaleronde, die plaats vond in Amstelveen. De teams die hier voor de eerste plek streden bij de mannen waren België en Australië en Australië ging er met de winst vandoor. De Nederlandse vrouwen wonnen de finale tegen de Australiërs en behaalde de eerste plek.

Hockey Pro League 2020/2021

Het toernooi zat in dit jaar wat anders in elkaar dan gewild. Het was namelijk één van de wel bekende corona jaren. Er werd in dit jaar ook geen finale gespeeld en de landen speelde of twee wedstrijd tegen elkaar thuis of uit, zodat er zo min mogelijk gereisd hoefde te worden.

De Nederlandse vrouwen grepen in dit jaar weer de titel, met als haar opvolger de Argentijnse vrouwen. De Nederlandse mannen grepen naast het gehele podium, maar onze Belgische buren behaalde wel de eerste plaats.

Hockey Pro League 2021/2022

Het toernooi werd in dit jaar op dezelfde wijze georganiseerd als in het jaar ervoor. Er was helaas geen finale, maar wel weer een eerste plek voor Nederland. De Nederlandse mannen behaalde deze keer de eerste plek en de vrouwen werden tweede.