Zaalhockey handschoen

12 maart 2023

Een zaalhockey handschoen is erg belangrijk wanneer je in de zaal speelt en wordt daarom ook sterk aangeraden. In de zaal zit je vaak met je hand tegen de grond en ondanks dat er alleen gepusht mag worden gaat de bal wel hard. Een handschoen zou je wel eens kunnen redden van een gebroken vinger. 

De meeste mensen dragen een handschoen aan hun linker hand. Ze hebben deze hand namelijk aan hun stick wanneer ze een blok zetten. Een blok zetten zonder handschoen zou voor de meeste mensen dan ook een stuk onveiliger voelen.

Verschillende soorten handschoenen

Welke handschoen je nodig hebt ligt naast je niveau en leeftijd vooral aan wat je fijn vindt spelen. Een jeugdspeler heeft meestal een minder dikke handschoen, omdat de bal veel minder hard gaat dan bij de heren. 

In de jeugd zie je nog regelmatig handschoenen met geen bescherming bij de vinger toppen. Een handschoen als deze geeft je meer vrijheid en beschermd nog steeds je knokkels, maar is niet gewenst voor het hogere niveau. In de jeugd zie je voor de rest vaak handschoenen die de gehele hand beschermen, maar deze zijn dan niet heel erg dik.

Hoe ouder je wordt hoe belangrijker de bescherming wordt. Een handschoen bij de ouderen teams bedekt daarom ook vrijwel altijd de gehele hand. De hogere niveaus maken vaak gebruik van extra dikken handschoenen om zo de hand goed te kunnen beschermen. 

Reactie plaatsen