Zaalhockeywedstrijd

Wat heb je nodig voor zaalhockey

Het spelen van zaalhockey vraagt om andere spullen dan veldhockey. Er wordt gehockeyd met een andere bal, stick en bijvoorbeeld schoenen. Zaalhockey is ook een heel ander soort spelletje dan veldhockey en dat maakt het ook zo leuk.

Zaalhockeystick

Een zaalhockeystick verschilt erg met een veldstick. De sticks zijn lichter en dat komt, omdat ze een heel stuk dunner zijn dan veldhockeysticks. Er mag namelijk niet met een zaalstick geslagen worden en daarom hoeft die ook niet zo dik te zijn.

Zaalhockeysticks worden in tegenstelling tot veldhockeysticks nog wel regelmatig van hout gemaakt. Hout staat namelijk bekend om het beste balgevoel. Er worden daarnaast ook heel veel sticks van kunststof gemaakt.

Zaalhockeybal

De zaalhockeybal is in vergelijking met de veldhockeybal erg licht en dat is ook te begrijpen. Hockeyen met een zaalhockeystick en een normale bal voelt ook erg gek. Het is ook erg gebruikelijk dat een zaalhockeybal geel is.

De zaalhockeyballen zijn gemaakt van kunststof, maar dit is niet een hele dikke laag. De bal is voor de rest geheel hol van binnen, dit om de bal zo licht mogelijk te houden.

Zaalhockey handschoen 

Zaalhockey handschoentje

Zaalhockey speel je niet zonder handschoen, tenminste ik zou het niet doen. Een handschoen bij zaalhockey is erg belangrijk, omdat je voortdurend met je hand op de vloer zit. De vloer in de zaal is vaak erg hard. Je zou je hand daarom vaak ophalen als je dit doet zonder handschoen.

Je zit met zaalhockey veel met je hand op de grond en de bal kan daardoor ook vaker tegen je handen aan komen. Een zaalhockeybal is lichter dan een normale, maar zal ongetwijfeld relatief makkelijk je hand breken zonder handschoen.

Zaalhockey schoenen

Zaalhockey wordt natuurlijk binnen gespeeld en in ongeveer iedere zaal moeten je schoenen een lichte zool hebben. Een donkere zool kan namelijk strepen achterlaten op de vloer. Het is daarnaast ook natuurlijk niet toegestaan om op straatschoenen in de zaal te sporten.

Er zijn speciale zaalhockey schoenen, maar er zijn heel veel spelers die hier niet gebruik van maken. Er wordt dan gewoon vaak gehockeyd op gymschoenen of andere indoor-sportschoenen. Zaalhockey schoenen geven echter wel extra bescherming voor je voet.

Een bitje bij zaalhockey

De bal mag over het algemeen natuurlijk niet hoog bij zaalhockey, maar dat neemt niet weg dat er gewoon een bitje gedragen moet worden. Een bitje bij zaalhockey is in principe precies hetzelfde als op het veld, dus hier hoeft niks nieuws voor aan geschaft te worden.

Reactie plaatsen