De zaalhockeystick

Alles over de zaalhockeystick!

12 maart 2023

Als je regelmatig zaalhockey speelt, weet je dat een veldhockeystick niet geschikt is voor indoor gebruik. Gelukkig zijn zaalhockeysticks speciaal ontworpen voor deze snelle en technische sport. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over zaalhockeysticks, van de juiste maat en materialen tot de ideale kromming voor pushen en slepen.

Welke maat zaalhockeystick?

De maten van zaalhockeysticks zijn vergelijkbaar met die van veldhockeysticks en variëren van 18 tot 37,5 inch. De meest gebruikte maat voor volwassenen is 36,5 inch, terwijl langere spelers vaak kiezen voor sticks van 37,5 inch. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen die past bij je lengte en speelstijl.

Het materiaal van zaalhockeysticks

Zaalhockeysticks zijn gemaakt van lichtgewicht materialen, zoals hout en kunststof, om snelheid en wendbaarheid te bevorderen. De zaalstick is ook dunner dan een veldstick, waardoor het makkelijker is om de bal te controleren en te pushen. Houten sticks worden nog vaak gebruikt in zaalhockey, hoewel spelers op hoger niveau vaak kiezen voor kunststof sticks met carbon om de stijfheid te vergroten en de bal beter te kunnen pushen.

De kromming van zaalhockeysticks

De kromming van een zaalhockeystick is vergelijkbaar met die van een veldhockeystick en kan variëren van laag tot hoog, afhankelijk van je voorkeur en speelstijl. Een hogere kromming kan voordelig zijn als je veel sleept en de bal gemakkelijk hoog wilt krijgen. Het is belangrijk om een stick te kiezen die past bij je speelstijl en vaardigheden.

Als je serieus bent over zaalhockey, is een goede zaalhockeystick essentieel. Kies een stick die past bij je lengte, speelstijl en vaardigheden, en ga voor lichtgewicht materialen en de juiste kromming om je prestaties te verbeteren. Met deze tips ben je goed op weg om een topspeler te worden in het zaalhockey!

Reactie plaatsen