Zaalhockeywedstrijd

Strafcorner zaalhockey

30 maart 2023

De strafcorner bij zaalhockey zit net iets anders in elkaar dan op het veld, zowel verdedigend als aanvallend. De zaal heeft natuurlijk een kleiner veld en je mag alleen pushen, maar wat is het verschil bij de strafcorner?

De verdedigende strafcorner in de zaal

De verdedigende strafcorner in de zaal zit anders in elkaar dan op het veld. Het is bijvoorbeeld toegestaan om met vijf veldspelers te verdedigen bij de strafcorner, terwijl dit op het veld maar met vier man mag.

De veldspelers stellen zich daarnaast niet in het doel op zoals op het veld maar staan naast het doel aan de tegenovergestelde kant van waar de bal wordt genomen. Het kost daardoor meer tijd om als lijnstopper je goed op te stellen op de doellijn.

Het is bij veld hockey gebruikelijke dat de keeper een stukje uitkomt bij de strafcorners. Het is bij zaalhockey erg normaal voor een keeper om ver uit te komen. Er zijn zelfs keeper die bijna tot de cirkel rand op de man met de bal uitkomen.

De verschillen met het veld maakt het belangrijk om de verdedigende strafcorner in de zaal goed te oefenen. Je wilt niet hebben dat er allerlei dingen misgaan tijdens de eerste wedstrijd, want dit kan je duur komen te staan.

De aanvallende strafcorner in de zaal

De strafcorner is aanvallende ook anders dan op het veld. Het is op het veld niet toegestaan om de bal in één keer hoog op doel te slaan, maar in de zaal mag je niet slaan. Er wordt in de zaal veel meer gesleept dan op het veld en zo ook bij de strafcorner.

De bal gaat bij een strafcorner in de zaal ook snel hoog of hij wordt getipt. Het is daarom nog lastiger voor zowel de lijnstop als de keeper om de bal tegen te houden.

De strafcorner bij zaal hockey vraagt ook om andere varianten dan dat je op het veld gebruikt. Het is dus belangrijk dat je als team de strafcorners goed oefent en ook op de varianten traint. Een goede strafcorner kan in de zaal zeker de wedstrijd voor je winnen!

Reactie plaatsen