Wat zijn de 10 grootste hockeyclubs van Nederland?

Nederland is één van de beste hockeylanden ter wereld. Er zijn in totaal 323 hockeyclubs in Nederland, maar wat zijn nou de grootste clubs? Wij hebben het uitgezocht en voor jou op een rijtje gezet.

1. SV Kampong

Kampong is de grootste hockeyclub in Nederland met maar liefst 3198 leden. Kampong ligt in de stad Utrecht en speelt in blauw met wit. Het complex van hockeyclub Kampong is erg mooi met 6 watervelden, 2 zandvelden en één semi-waterveld.

2. HC Rotterdam

De op een na grootste hockeyclub komt uit één van de grootste steden van Nederland, namelijk Rotterdam. HC Rotterdam telt ongeveer 2500 leden en is gelegen in Zuid-Holland. De club heeft een prachtig complex met 3 watervelden en 4 zandvelden. De kleuren van Rotterdam zijn groen en wit en hierin wordt dan ook gespeeld.

3. HC ’s-Hertogenbosch 

Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch is gelegen in de provincie Noord-Brabant en heeft 7 hockeyvelden. De club heeft 2385 leden en drie watervelden en 4 zandvelden. De kleuren van de club zijn zwart en geel en haar tenue bestaat hier ook uit.

4. LOHC Leiden

LOHC Leiden is gelegen in de provincie Zuid-Holland en heeft 2364 leden. De kleuren van de club zijn rood, wit en zwart. Ze hebben 1 waterveld, 3 semi-watervelden en 2 zandvelden.

5. AHBC

De Amsterdamse Hockey & Bandy Club is gelegen in Noord-Holland en heeft 2261 leden. De spelers spelen in het zwart en rood en ze hebben 4 watervelden en 1 semi-waterveld.

6. Gooische Hockeyclub

De hockeyclub van Hilversum met wel geteld 2249 leden. Ze spelen in het blauw en wit en hebben 3 watervelden, 1 semi-waterveld en 1 zandveld.

7. HC Tilburg

HC Tilburg ligt in de provincie Noord-Brabant en staat op plek zeven met ruim 2200 leden. De club heeft een groot complex met in totaal 7 velden, waarvan 3 water-, 3 semi- en 1 zandveld. Tilburg speelt in witte shirts en blauwe broekjes/rokjes.

8. R.H.V. Leonidas 

R.H.V. Leonidas is ook gelegen in Rotterdam in de provincie Zuid-Holland. De club telt in totaal 2169 leden en speelt in het wit en blauw. De club heeft 2 watervelden, 2 semi-watervelden en 2 zandvelden. Ze hebben daarnaast ook nog permanent een overdekt zaalveld in het complex staan.

9. B.H.V. Push

B.H.V. Push is de derde club in deze lijst uit Noord-Brabant. De club is gelegen in Breda en heeft 2153 leden. Ze spelen in het groen en wit en hebben 3 watervelden en 4 zandvelden.

10. THC Hurley

THC Hurley is de hockeyclub van Amstelveen en staat op nummer 10 van de grootste hockeyclubs van Nederland. De kleuren van de club zijn wit, donker- en lichtblauw. Ze hebben in totaal 2029 leden die gebruik maken van 3 watervelden en 1 zandveld.


Reactie plaatsen