GMHC Goes

De hockeyclubs in Zeeland

Zeeland heeft in totaal 5 hockeyclubs. In Zeeland is er onderling veel rivaliteit, maar die wordt ook veel buiten Zeeland gezocht. We hebben de Zeeuwse hockeyclubs op een rij gezet.

GMHC Goes

GMHC Goes ligt in de stad Goes en is de makkelijkst bereikbare locatie voor clubs uit Noord-Brabant. De kleuren van de club zijn rood en wit en deze komen dan ook terug in haar tenue. Het complex van Goes is nog erg nieuw en bestaat uit 1 waterveld en twee zandvelden. De club telt in totaal ongeveer 350 actieve leden.

HC Walcheren

HC Walcheren is de hockeyclub van Middelburg en heeft net als GMHC Goes nog een erg nieuw complex. Ze hebben een hele ruime kantine en in totaal 3 velden, waarvan één semi-waterveld en twee zandvelden. Het tenue van de club is oranje met zwart en ongeveer 450 leden spelen hierin. 

HSD

Hockeyclub Schouwen-Duiveland heeft ook nog een relatief nieuw complex. De kleuren van de club zijn donker rood en zwart. De club bestaat in totaal uit 316 leden die gebruik maken van twee semi-watervelden.

MHC Olympia

Olympia is de hockeyclub van Terneuzen en haar kleuren zijn wit en blauw. De club heeft helaas niet zo als de andere in deze lijst een nieuw complex, maar de sfeer is daar in tegen uitstekend. De club heeft in totaal 232 leden die met elkaar gebruik maken van twee zandvelden.

MHC Rapide

Rapide is de laatste van de vijf clubs in Zeeland. De club ligt bij Hulst en bestaat in totaal uit 384 leden. De kleuren van de club zijn donkerrood en wit en deze komen ook terug in haar tenue. De club heeft twee semi-watervelden waarvan de hockeyers gebruik maken.

Reactie plaatsen