Hockey in Nederland en Argentinië
Sep
03 maart 2023 
1 min. leestijd

Hockey in Nederland en Argentinië

Nederland en Argentinië hebben een lange geschiedenis op het gebied van hockey en hebben in de loop der jaren verschillende keren tegen elkaar gespeeld, zowel op internationaal als op clubniveau. In deze blog gaan we dieper in op de geschiedenis van het hockey tussen Nederland en Argentinië en de belangrijkste wedstrijden tussen de twee landen.

Geschiedenis van het hockey tussen Nederland en Argentinië

De eerste keer dat Nederland en Argentinië tegen elkaar speelden in een internationale hockeywedstrijd was in 1974 tijdens het wereldkampioenschap hockey in het Pakistaanse Lahore. Nederland won die wedstrijd met 4-0. Sindsdien hebben Nederland en Argentinië regelmatig tegen elkaar gespeeld op internationale toernooien, waaronder de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap hockey.

Belangrijke wedstrijden tussen Nederland en Argentinië

Er zijn verschillende belangrijke wedstrijden tussen Nederland en Argentinië op het gebied van hockey geweest. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke:

  1. Finale Olympische Spelen 2012: Nederland - Argentinië 1-2

De finale van de Olympische Spelen in Londen in 2012 was een belangrijke wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Nederland verloor uiteindelijk met 1-2 van Argentinië, waardoor het zilver naar Nederland ging. Deze wedstrijd wordt nog steeds herinnerd als een van de grootste teleurstellingen in de geschiedenis van het Nederlandse hockey.

  1. Halve finale Olympische Spelen 2016: Nederland - Argentinië 3-3 (3-4 na shoot-outs)

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro stonden Nederland en Argentinië tegenover elkaar in de halve finale. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel en moest beslist worden met shoot-outs. Argentinië won uiteindelijk de shoot-outs met 4-3 en ging door naar de finale, waar ze uiteindelijk goud wonnen.

  1. Finale Wereldkampioenschap hockey 2018: Nederland - Argentinië 0-0 (3-1 na shoot-outs)

In 2018 speelden Nederland en Argentinië tegen elkaar in de finale van het wereldkampioenschap hockey in Londen. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel en moest beslist worden met shoot-outs. Nederland won uiteindelijk de shoot-outs met 3-1 en won zo het wereldkampioenschap.

Hockey in Nederland en België

Conclusie

Het hockey tussen Nederland en Argentinië heeft een lange geschiedenis en is altijd al een intense rivaliteit geweest. De twee landen hebben tegen elkaar gespeeld op verschillende internationale toernooien en hebben enkele van de meest opmerkelijke wedstrijden in de geschiedenis van het hockey gespeeld. Of je nu fan bent van het Nederlandse of het Argentijnse hockeyteam, de wedstrijden tussen deze twee landen zijn altijd spannend en de moeite waard om te volgen.

 

Over de schrijver
Sep
Ik ben Sep, de oprichter van Happy Hockey!
Reactie plaatsen