Wie zijn de beste hockeyers ter wereld?
14 maart 2023 
1 min. leestijd

Wie zijn de beste hockeyers ter wereld?

In dit artikel gaan we het hebben over de beste hockeyers ter wereld en de beste Nederlandse hockeyers aller tijden. Hoewel Nederland bekend staat als een van de beste hockeylanden ter wereld, was de beste hockeyer ter wereld voor het seizoen 2021-2022 niet afkomstig uit Nederland. De mannelijke beste hockeyer ter wereld was Harmanpreet Singh uit India, terwijl Thierry Brinkman op de tweede plaats eindigde.

De beste Nederlandse hockeyers

Als we kijken naar de beste Nederlandse hockeyers aller tijden, is Teun de Nooijer een naam die nooit wordt overgeslagen. Met de meeste interlands ooit gespeeld voor het Nederlandse hockey elftal en als derde op de lijst van doelpuntenmakers voor het team, heeft hij zijn naam gevestigd als een van de grootste Nederlandse hockeyers ooit. Maar het zijn niet alleen de Nederlandse fans die zijn prestaties bewonderen. Hij heeft ook een wereldberoemde carrière  en werd maar liefst drie keer benoemd tot beste hockeyer ter wereld.

Paul Litjens is de beste doelpuntenmaker die het Nederlandse elftal ooit heeft gehad. Hij maakte in totaal 267 doelpunten voor Nederland in maar liefst 177 wedstrijden, wat neerkomt op gemiddeld 1,5 doelpunt per wedstrijd. Stephan Veen is een andere Nederlandse hockeyer die in 1998 en 2000 werd benoemd tot beste hockeyer ter wereld en die ook in de top 10 staat van de meeste doelpunten en interlands voor het Nederlands elftal. Robert van der Horst was in 2015 de beste hockeyer ter wereld en speelde het grootste deel van zijn hockeycarrière voor Oranje Rood, de hockeyclub van Eindhoven.

Tot slot hebben we Taeke Taekema, een echte strafcornerspecialist. Hij staat bekend om zijn 116 kilometer per uur- strafcorner en staat op de tweede plaats op de lijst van meeste doelpunten voor Nederland, met in totaal 221 doelpunten.

Hoewel Nederland de afgelopen jaren misschien niet de beste hockeyer ter wereld heeft voortgebracht, hebben we wel een aantal van de beste Nederlandse hockeyers aller tijden voortgebracht. Van Teun de Nooijer tot Taeke Taekema, deze spelers hebben hun stempel gedrukt op de hockeywereld en zullen altijd worden herinnerd als enkele van de grootste hockeyers ooit.


Over de schrijver
Ik ben Joost en ben trots onderdeel van team Happy Hockey!
Reactie plaatsen