Beste hockeyster ter wereld
13 maart 2023 
0 min. leestijd

Beste hockeyster ter wereld

Nederlandse hockeysters hebben in de afgelopen jaren de internationale hockeywereld gedomineerd. Het afgelopen jaar werd Felice Albers uitgeroepen tot de beste hockeyster ter wereld. Ze heeft al talloze prijzen gewonnen, waaronder de Olympische Spelen.

Sinds de introductie van de prijs in 2001 hebben Nederlandse hockeysters de titel maar liefst 11 keer gewonnen. De eerste winnares was Mijntje Donners in 2003. Zij heeft haar hele leven gespeeld voor Den Bosch en heeft in totaal 348 doelpunten gemaakt.

In 2006 was het de beurt aan Minke Booij, die net als Donners bij Den Bosch speelde en in totaal 11 landstitels op rij heeft gewonnen. Naomi van As werd in 2009 en 2016 uitgeroepen tot de beste hockeyster ter wereld. In 2014 was Ellen Hoog de beste en in 2015 was Lidewij Welten aan de beurt.

Maartje Paumen heeft ook twee keer de titel gewonnen en heeft in totaal twee gouden medailles gewonnen op de Olympische Spelen. Ze maakte deel uit van het succesvolle Den Bosch dameselftal dat 11 keer op rij de landstitel won.

Eva de Goede was de laatste Nederlandse hockeyster die de titel in de wacht sleepte, en dat maar liefst twee jaar op rij. Ze heeft een geweldige carrière achter de rug en heeft de titel te danken aan haar uitmuntende prestaties.

Het succes van Nederlandse hockeysters is ongekend en blijft zich voortzetten. Felice Albers heeft de lat hoog gelegd voor toekomstige generaties hockeysters en we kunnen niet wachten om te zien wie als volgende de titel in de wacht sleept.

Over de schrijver
Ik ben Joost en ben trots onderdeel van team Happy Hockey!
Reactie plaatsen