hockeyveld

Lange corner hockey

Een lange corner bij hockey, wat is het en hoe werkt het? Waarom wordt het een lange corner genoemd? De naam komt van de oude manier van het nemen van de strafcorner, maar ook om verwarring te voorkomen met de strafcorner. In dit artikel bespreken alles wat je moet weten over de lange corner en haar regels

Wanneer krijg je een lange corner?

Een lange corner kan om twee redenen gegeven worden, waarvan één niet vaak voorkomt. De voornaamste reden waarvoor een strafcorner wordt gegeven is als de bal over de achterlijn gaat en als laatst is aangeraakt door de verdediger.

Er is wel een uitzondering op deze regel. Het opzettelijk over de eigen achterlijn spelen van een veldspeler resulteert in een strafcorner. Er wordt dan geen lange corner gegeven, omdat dit dan in sommige gevallen een makkelijke optie kan zijn voor de verdedigende partij.

De tweede reden waarvoor een lange corner wordt gegeven is bij een eigen doelpunt. Je moet om te scoren bij hockey de bal aanraken in de cirkel. Stel een bal gaat via één verdediger in het goal, maar de aanval heeft de bal niet in de cirkel aangeraakt, dan krijgen de aanvallers een lange corner.

Wat is een lange corner?

De lange corner is door de jaren heen veranderd. De bal werd vroeger namelijk op een andere plek uitgenomen. De bal werd vroeger uitgenomen in de hoeken van het veld. Er is een streep op een aantal meter afstand van de achterlijn en daar moest de bal dan genomen worden.

De KNHB heeft op den duur gezegd dat ze de lange corner te ongunstig vonden voor de aanvallende partij. De locatie van waar de bal genomen moet worden is daardoor veranderd. De bal wordt nu genomen op de 23-meterlijn.

Je moet de bal nemen op de 23-meterlijn op ongeveer de hoogte van waar de bal over de achterlijn is gegaan. Je mag vanaf deze locatie niet in een keer de bal de cirkel in slaan, maar de bal moet eerst 5 meter rollen.

Reactie plaatsen